Het ISO zoekt het bestuur 2021-2022!
Wil jij je een jaar lang fulltime inzetten voor de belangen van 750.000 studenten in het hoger onderwijs? Dan is het ISO op zoek naar jou! Voor het studiejaar 2021-2022 zoeken wij vijf studenten of net afgestudeerden die een jaar lang zich actief willen inzetten voor de belangen van studerend Nederland en de verantwoordelijkheid willen nemen voor het runnen van het ISO.
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de belangen van meer dan 750.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Dit doet het ISO via de 41 (aspirant)-lidorganisaties en 12 convenantpartners die bij het ISO aangesloten zijn. De lidorganisaties zijn medezeggenschapsraden, fracties van universiteiten en hogescholen alsook twee vakbonden. De convenantpartners zijn studentenorganisaties die zich bezighouden met specifieke studentenbelangen, zoals studentensport of studentenverenigingen. Het ISO is gevestigd in Utrecht en is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.
De uitvoerende organisatie van het ISO bestaat uit een bestuur en veertien parttime medewerkers. Het bestuur, bestaande uit vijf bestuursleden, wisselt jaarlijks eind juni. Medewerkers zijn doorgaans één tot drie jaar actief. Zowel medewerkers als bestuursleden hebben diverse portefeuilles. Meer informatie over het bestuur en de medewerkers vind je hier.
De activiteiten van het ISO zijn erg afwisselend. Daardoor kan ieder persoon op verschillende manieren een belangrijke rol spelen binnen het ISO. Buiten het harde werken, is het binnen het ISO het vieren van de successen een belangrijk motto. Van het verbeteren van de faciliteiten voor studenten met psychische problemen tot organiseren van een trainingsweekend voor de medezeggenschap, en van het bindende karakter uit het BSA halen tot het op te kaart zetten van de positie van de middeninkomens van het leenstelsel: het zijn overwinningen voor het hele team en die vier je samen.
Het bestuur bestaat uit vijf functies: voorzitter, secretaris, penningmeester, lobbyist en algemeen bestuurslid. Daarnaast zijn er verschillende thema’s die onderling zullen worden verdeeld. Voorbeelden van deze thema’s zijn: inkomenspositie & OV, docentkwaliteit, internationalisering, onderwijsinnovatie, bekostiging, medezeggenschap en studentenwelzijn. Je solliciteert echter niet naar een specifieke functie of portefeuille, maar voor het bestuur in algemene zin. Tijdens de sollicitatieprocedure krijg je genoeg ruimte om je voorkeur(en) kenbaar te maken.
Wij bieden:
• Een plek om jezelf te ontwikkelen;
• Een jong, energiek, gezellig en ambitieus team;
• Een plek waar jij je in kan zetten om het hoger onderwijs te verbeteren;
• (post-Corona) Gezellige borrels en leerzame uitjes;
• Een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is;
• Een compenserende beurs (115% van het bruto minimumloon)
• Een plek waar je een netwerk kan ontwikkelen;
• Een unieke kans om het gesprek aan te gaan met verschillende partners zoals het ministerie van onderwijs, vereniging van hogescholen en vereniging van universiteiten, maar ook de politiek.
Wij zoeken:
• Een hbo- of wo-student of net afgestudeerde;
• Je hebt passie voor het onderwijs;
• Je bent voor een heel jaar fulltime beschikbaar;
• Je hebt een flexibele houding. Niet alleen qua tijd, maar ook qua houding ten opzichte van verschillende partners;
• Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen;
• Je bent extern gericht en weet de ISO-visie goed uit te dragen;
• Je bent een teamplayer, waardoor je goed kan samenwerken met collega’s en studenten van lidorganisaties;
• Je bent communicatief en sociaal vaardig en weet je daardoor op de juiste manier uit te drukken en standpunten over te dragen.
De sollicitatieprocedure bestaat in 2021 uit een tweetal gespreksrondes, vervolgens is er een casedag waarin je met een groep sollicitanten een dag lang verschillende casussen uitvoert. Voorafgaand aan deze rondes heb je als sollicitant voor een bestuursjaar bij het ISO al een CV en een motivatiebrief inclusief twee referenties aangeleverd. Daarna zal per ronde worden besloten of je al dan niet wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de verdere procedure.
De informatieavonden vinden plaats op donderdag 14 januari van 19:00 – 20:30 en maandag 25 januari van 19:00 – 20:30 via Teams. Aanmelden kan via werving@iso.nl.
Solliciteren kan tot 5 februari 2021 23:59 door je CV en de motivatiebrief te mailen naar vankelle@iso.nl.
Alle sollicitatiegesprekken vinden plaats in de avond.
De eerste ronde met gesprekken zal plaatsvinden op 22, 23, 25 februari en 1 maart tussen 19:00 en 21:30.
De tweede ronde met gesprekken zal plaatsvinden op 10, 11 en 16 maart tussen 19:00 en 21:30.
De laatste ronde is een casedag, met verplichte aanwezigheid, en deze is op zaterdag 20 maart en duurt de hele dag.
Op 21 maart is er vervolgens in de middag een verplicht terugkommoment.
Bekendmaking: maandag 22 maart in de avond.
Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in de functie omschrijving? Solliciteer dan voor het ISO bestuursjaar.
Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief per mail aan te leveren op het e-mailadres van Quinta van Kelle: vankelle@iso.nl. Quinta van Kelle is bestuurslid bij het ISO. De deadline om te solliciteren is uiterlijk vrijdag 5 februari voor 23:59.
Hieronder vind je een filmpje waarin de minister, politici en bestuurders ingaan op het ISO.
Meer weten over het bestuursjaar en de sollicitatieprocedure of heb je nog vragen? Neem een kijkje op onze pagina ‘vraag en antwoord bestuursjaar ISO’ voor meer informatie. Daarnaast kun je vrijblijvend een mailtje sturen naar Leon van der Neut, bestuurslid bij het ISO, via vanderneut@iso.nl, of bel gerust naar 06 43 79 49 89. Het bestuur en medewerkers willen altijd met je bellen of virtueel een kopje koffie drinken en je meer vertellen over het ISO.