De voordelen van Studenten Goed Verzekerd:

  • Korting van 10% op de basisverzekering;
  • Aanvullende verzekering voor slechts €5,50
  • Gratis studentenpakket: verzekerd voor zorg in het buitenland, online psychische hulp, alternatieve geneeswijzen.
  • Makkelijk zorgkosten declareren via de app

 

Waarom verzeker ik mij eigenlijk tegen zorg?

Klik hier voor een uitleg over de zorgverzekeringsplicht vanaf 18 jaar.

             Meer informatie over Studenten Goed Verzekerd

 

Basisverzekering

 

Bij Studenten Goed Verzekerd kun je kiezen voor drie verschillende basisverzekeringen. Zo kun je zelf kiezen of je gaat voor de laagste premie of de meeste service. Ook de door jou gekozen hoogte van je eigen risico is bepalend voor de premie die je betaalt. De basisverzekering is verkrijgbaar vanaf € 95,36 per maand.

Aanvullende verzekering

 

Bovenop de basisverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Dan hoef je nog minder zorgkosten zelf te betalen. Bij een aanvullende verzekering zit standaard een gratis unieke studentendekking: het Extra Studenten Pakket.

Tandartsverzekering

 

Als je 18 jaar of ouder bent vallen tandartskosten niet meer onder je basisverzekering. Je kunt daarom een aparte tandartsverzekering afsluiten met maximaal 10% korting. De meest voorkomende tandartskosten, zoals consulten en vullingen, krijg je bij ons voor 100% vergoed.

 

 

facebook_icon twitter_icon instagram_icon youtube_icon

 

Vragen over Studenten Goed Verzekerd:

Moet ik student zijn om de studentenzorgverzekering af te kunnen nemen?

De collectiviteit mag niemand weigeren, dus je hoeft niet per definitie student te zijn. Wel is het zo dat de studenten zorgverzekering speciaal is ingericht naar de wensen en behoeften van studenten, die wellicht niet interessant zijn voor mensen met een ander zorgconsumptieprofiel. Ook krijg je bepaalde kortingen alleen maar als je (deeltijd)student bent.

Moet ik lid zijn van ISO (of LSVb) om de studentenzorgverzekering af te kunnen nemen?

Nee, je hoeft geen lid te zijn van ISO of LSVb om de studentenzorgverzekering af te kunnen sluiten.

Waarom heeft een studentenorganisatie als het ISO een eigen zorgverzekering?

Iedere Nederlandse staatsburger is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Veel mensen doen dat via hun werk, omdat de werkgever vaak een collectiviteit kan afdwingen bij een zorgverzekeraar. Dit houdt in dat de hele groep mensen een soort van groepskorting krijgt.

Studenten kunnen doorgaans niet bij een werkgever terecht om deel te nemen aan een collectiviteit, ze studeren immers fulltime. Studentenorganisaties ISO en LSVb hebben daarom een stichting in het leven geroepen. Via die stichting hebben ISO en LSVb, in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea, een collectiviteit opgezet waardoor studenten wél een collectiviteitskorting kunnen krijgen.

Daarnaast kan het ISO op deze manier, via de aanvullende verzekering(en), een zorgverzekering aanbieden die speciaal gericht is op de behoeften en wensen van studenten.

Hoeveel studenten hebben de studentenzorgverzekering?

Op dit moment zijn al meer dan 75.000 studenten verzekerd via het collectief van ISO en LSVb.

Krijg het ISO geld per verzekerde?

Nee, het ISO krijgt geen geld per verzekerde in het collectief. Of om het in verzekeringstermen te zeggen: het ISO is geen affiliate. Wel krijgt het ISO een (onkosten)vergoeding voor de deelname in Stichting Studenten Zorgverzekering ISO/LSVb. Die middelen gebruikt het ISO uiteraard ten behoeve van het werk wat zij doen voor Nederlandse studenten in het HBO en WO.

Maakt het ISO winst op de aangeboden zorgverzekering?

Nee, de studenten zorgverzekering is voor het ISO geen commercieel product. De collectiviteit wordt daarom ook beheerd vanuit een stichting zonder winstoogmerk. Het ISO ziet deze zorgverzekering als een goed en goedkoop alternatief van een dienst die iedere Nederlandse staatsburger verplicht is om af te nemen.

Bij de goedkoopste variant van de studenten zorgverzekering betaal ik een erg hoog eigen risico, hoe komt dat?

Iedereen van 18 jaar en ouder betaalt een verplicht eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. Dat betekent in dat je de eerste € 385 (2018) van zorg uit het basispakket zelf betaalt. Je kunt vrijwillig kiezen voor een hoger eigen risico. Het verplichte eigen risico kun je ophogen met € 100, € 200, € 300, € 400 en € 500. Je krijgt daarvoor van je zorgverzekeraar een korting op je maandelijkse premie voor de basisverzekering.

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Dit is geen speciale voorziening vanuit onze zorgverzekering, dit is hoe alle zorgverzekeraars hun premie vaststellen.

Hoe kunnen ISO (en LSVb) instaan voor de kwaliteit van de studentenzorgverzekering?

Omdat het ISO en LSVb jonge en dynamische organisaties zijn, waarbij het bestuur elk jaar wisselt, zijn er verschillende kwaliteitswaarborgen in de organisatie ingebouwd.

  • Zo vindt er jaarlijks een intensieve overdracht plaats tussen wisselende bestuursleden;
  • Ook zitten er drie onderwijsmensen in de stichting, die ook een achtergrond hebben in de (zorg)verzekeringswereld, en zo de bestuursleden van ISO en LSVb kunnen adviseren;
  • Als laatste is AON ingezet als onafhankelijke tussenpersoon tussen de stichting en Zilveren Kruis Achmea.