Studielink datum afstuderen

Als je aan het eind van het collegejaar al je studiepunten hebt gehaald, word je automatisch uitgeschreven bij DUO als jij je niet (her)inschrijft voor een studie in het aankomend collegejaar. Wel ontvang je tot de aanvang van het nieuwe collegejaar studiefinanciering. Als je afstudeert voor het eind van een collegejaar, dan vul je de datum in van de dag waarop je je laatste cijfer ontvangt. Je krijgt daarna een e-mail van de examencommissie van je studie op welke datum je al je studiepunten hebt gehaald en dus bent afgestudeerd. Je kunt je afstudeerdatum in Mijn DUO doorgeven zodra je weet wanneer je afstudeert, maar je kunt dit uiterlijk twee weken na diezelfde maand doorgeven.

Studenten-OV stopzetten

Op mijn DUO kun je zien wanneer je recht op studenten-OV verloopt. Na deze dag moet je binnen vijf werkdagen je studentenreisproduct stopzetten bij een kaartautomaat. Kijk voor meer info op www.studentenreisproduct.nl
Let op: het niet op tijd stopzetten van het studenten-OV levert een boete van €97,- per twee weken op.

Studieschuld afbetalen

De eerste 2 jaar na je afstuderen hoef je nog niet terug te betalen. Deze periode wordt de zogenaamde aanloopfase genoemd. Daarna beginnen de 35 jaar dat je moet gaan terugbetalen; de terugbetaalperiode.  Over de studieschuld loopt rente. Op deze pagina vind je meer informatie over het aflossen van een studieschuld.

Contactformulier