Door Landelijk Studenten Rechtsbureau op 23 mei 2014

LSR ondersteunt studenten Medische Hulpverlening

Studenten van de bachelor opleiding Medische Hulpverlening hebben problemen met afstuderen. Niet omdat de opleiding niet goed is, maar omdat zij zich niet kunnen registreren in het BIG-register. Deze registratie is essentieel omdat het BIG-register duidelijkheid geeft over de bevoegdheid van een zorgverlener.

Doordat de mogelijkheid tot het registreren nog steeds niet is opgelost, ondervinden deze studenten ook problemen met het vinden van een stageplaats. Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) komt graag in contact met de bachelor studenten Medische Hulpverlening.

Het LSR houdt de problematiek nauwlettend in de gaten. Studenten lopen nu namelijk vertraging op waardoor zij een (hogere) schuld opbouwen, hun recht op de OV-studentenkaart verloopt en zij niet kunnen beginnen op de arbeidsmarkt.

Volg jij de opleiding tot Medisch Hulpverlener? Vul dan hier het contactformulier in en laat ons weten met welke problemen jij te maken hebt ten gevolge van de kwestie met de BIG-registratie. Op deze manier kunnen wij de verschillende problemen in kaart kunnen brengen en zo nodig de gedupeerden ondersteunen.