Studierechten.com voor jou, van LSR & ISO!

 

In oktober 2016 lanceerden het ISO en het LSR de website www.studierechten.com. Middels duidelijke routekaarten biedt dit platform studenten handvatten om stap-voor-stap veelvoorkomende problemen te lijf te gaan en zo op te komen voor hun rechtspositie op alle bekostigde hoger onderwijs instellingen binnen Nederland.

Op basis van een aantal van de veel voorkomende problemen van studenten, met betrekking tot hun rechtspositie, zijn een aantal juridische routekaarten gemaakt voor:

  • Een Negatief Bindend Studieadvies ontvangen
  • Niet eens met beoordeling tentamen/cijfer
  • Verzoek tot uitstel verval studieresultaten
  • Verplichte studiekosten naast collegegeld
  • Problemen met je studiefinanciering
  • Problemen met inschrijving/uitschrijving bij instelling
  • Overige problemen

 

Minister van OCW Jet Bussemaker legde op 17 november j.l. – de internationale dag van de student – de meerwaarde uit van dit initiatief.

Extra studiekosten

Het LSR helpt studenten aan een antwoord op (lastige) juridische vraagstukken. Het ISO & LSR houden samen voor jou in de gaten of er veelvoorkomende juridische vragen of klachten zijn en nemen dit mee in het landelijke onderwijsoverleg.

Sinds enige tijd komen er vanuit jullie veel vragen over extra kosten naast het collegegeld. Voor alle vragen over extra studiekosten vragen wij om je klacht over extra studiekosten altijd eerst via het daarvoor gemaakte Google formulier kenbaar te maken.  Klik op de afbeelding!

collage (5)Het LSR probeert altijd zo snel mogelijk een oplossing voor je te vinden maar vanwege de drukte hopen we op je begrip in het feit dat een reactie even kan duren.

Zoals in dit formulier te vinden is kun je overige of aanvullende vragen over extra studiekosten mailen naar extrastudiekosten@lsr.nl.

Klachten, vragen en opmerkingen?

De bij het LSR aangesloten rechtsbureaus helpen je zo goed mogelijk verder bij het oplossen van juridische kwesties. Het kan echter voorkomen dat je naar aanleiding hiervan klachten, vragen of opmerkingen hebt. Wellicht is het probleem dermate gecompliceerd dat adequate rechtshulp door hen niet verleend kan worden.

Indien dit het geval is, kun je contact met het Landelijk Studenten Rechtsbureau op te nemen. Zij proberen je dan zo goed mogelijk verder te helpen.

Lokale rechtsbureaus    Veelvoorkomende vragen

Contact

Kijk op de website van het Landelijk Studenten Rechtsbureau voor meer informatie en om te zien wanneer ze bereikbaar zijn.

Website LSR