T&F plaatje

Cursus toetsing en feedback in het hoger onderwijs

Gratis Geen studenten ingeschreven

Cursus beschrijving

Welkom bij de cursus toetsing en feedback in het hoger onderwijs.

Het ISO wil met deze cursus aandacht vragen voor de goede implementatie van toetsing en feedback, zodat uiteindelijk de kwaliteit van het onderwijs voor de student verbetert. Het ISO presenteert hier de resultaten van het onderzoek Toetsing en Feedback in het hoger onderwijs. In het hoger onderwijs is er namelijk veel aandacht voor het verbeteren van toetsing. Voor studenten is goede toetsing heel belangrijk, omdat het uiteindelijke diploma een optelsom is van de resultaten van toetsen. Naast goede toetsing is het krijgen van goede feedback gedurende het leerproces van groot belang voor studenten. Wanneer feedback op een juiste manier geïmplementeerd wordt is het voor studenten een krachtig leermiddel.

 

Wat kun je tijdens deze cursus leren?

1. Je krijgt inzicht in recente ontwikkelingen, belangrijke best practices en theorieën over toetsing zodat toetsen op een goede manier gebruikt wordt in het curriculum.
2. Je krijgt inzicht in de beste manier om feedback te integreren in het onderwijs, zodat het voor studenten een waardevol(ler) onderdeel van hun leerproces is.

 

Voor wie is de cursus bedoeld?

1. Docenten
2. Opleidingscoördinatoren
3. Examinatoren

Cursusonderdelen