Organiseer jij graag grote evenementen, wil je een internationaal netwerk opdoen van studenten uit heel Europa en meer leren over hoe onderwijs kan worden verbeterd in de hele wereld?

In maart 2016 zullen het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) in samenwerking met de European Student Union (ESU) een driedaagse conferentie voor 150 studenten uit bijna 40 verschillende landen organiseren in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Hiervoor moeten internationale sprekers, sponsoren, vervoer, slaapplekken, uitgaansplannen en nog veel meer worden geregeld. Voor de organisatie zoeken we daarom een commissie van enthousiaste vrijwilligers die vanaf eind mei 2015 aan de slag kunnen.

Functieprofiel

  • Affiniteit met internationale betrekkingen;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ervaring met het organiseren van (grote) evenementen;

Tijdsinvestering en tijdspad

Van mei tot en met november zullen we één keer per maand afspreken en verwachten we een tijdsbesteding van een paar uur per week. Van november tot en met januari zullen we één keer per twee weken afspreken en zal de tijdsbesteding oplopen. De laatste maand voor het evenement zal de tijdsbesteding oplopen tot één á twee dagen in de week.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Gratis aanwezig bij de European Student Convention;
  • Groot netwerk van Nederlandse en internationale studenten;
  • Uitgebreid bedankdiner na afloop van het evenement;
  • Aanbevelingsbrief vanuit ISO en LSVb.

Interesse?

Stuur voor 12 mei je motivatiebrief en CV naar international@iso.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeff van As (ISO) via 030-230 26 66 of international@iso.nl of Charlie van Genuchten (LSVb) via 06-22767317 of charlie@lsvb.nl.

 

 

Over ISO

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland en behartigt de algemene belangen van bijna 700.000 studenten aan universiteiten en hogescholen. Het ISO is vaste gesprekspartner van onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de politieke partijen en de koepels van universiteiten en hogescholen.

Over LSVb

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is de belangenbehartiger van de Nederlandse student. De LSVb behartigt studentenbelangen door in gesprek te gaan met universiteiten, hogescholen en de politiek. Daarnaast bieden wij verschillende diensten aan studenten door middel van trainingen, juridische ondersteuning en informatievoorziening.

Over ESU

De European Students’ Union (ESU) is de Europese koepelorganisatie van 47 studenten organisaties uit 39 landen. Via de lidorganisaties behartigt ESU de onderwijs-, sociale-, economische en culturele belangen van ruim 15 miljoen studenten bij onder andere de Europese Unie, de Raad van Europa en UNESCO.