Door Jeroen Wienen op 24 maart 2010

Genomineerde: Michiel Koelink

Michiel Koelink is docent Beeldende kunst en onderwijsinnovator aan de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van de Breitner Academie. Michiel is daarnaast sinds 2016 projectleider van ArtechLab Amsterdam, dat een onderdeel is van het Centre of Expertise ACIN (Amsterdam Creative Industries Network). Hij is één van de vijf kanshebbers op de titel Docent van het Jaar 2017.

Michiel Koelink

Het onderwijs van Michiel

Het onderwijs dat Michiel verzorgt is een combinatie van technologie, wetenschap en kunst. Hij weet dit goed te vertalen naar actuele lessen waarin praktijkvoorbeelden een prominente plek innemen. ‘In plaats van studenten te vragen wat ze willen zeggen met hun kunst, wat bijna altijd gebeurt in het begeleiden van kunstproductie, vraag ik tijdens het proces en na afloop wat ze willen leren of wat ze hebben geleerd door het maken van het werk.’

Michiel geeft zodoende de studenten de ruimte om eigen interesses te ontdekken en moed om grote thema’s als oorlog, liefde en dood te onderzoeken. Voor de klas verbindt Michiel praktijkgerichte onderzoek aan zijn vak. Michiel is een betrokken docent die altijd zijn best doet om aan te sluiten bij de belevingswereld van de student.

Verbinder

Michiel is een voorloper in het gebruik van digitale leermiddelen en medeorganisator van een Internationale Summerschool. Hij verzorgt lezingen en workshops door het hele land en leert studenten hoe zij kinderen die nooit met kunst in aanraking zijn gekomen kunnen enthousiasmeren. Zodoende probeert hij zijn kennis te verspreiden en laten zien hoe kunst verschillende mensen met diverse achtergronden aan elkaar kan verbinden.

Wil jij Michiel, samen met 4 andere topdocenten, horen spreken bij de Docent van het Jaar Verkiezing? Meld je dan aan via het formulier hiernaast!

Bij zijn? Meld je aan!