Door Jeroen Wienen op 21 maart 2010

Genomineerde: Marc van Mil

Marc van Mil is docent, onderwijsinnovator en onderzoeker aan de opleiding Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij is één van de vijf genomineerden bij de Docent van het Jaar Verkiezing.

Marc van Mil

Wat is zijn manier van doceren?

Kenmerkend voor Marc is dat hij zorgt dat het onderwijs op maat is door de student bewustwording en verantwoordelijkheid te geven wat betreft het eigen leerproces. Dit doet hij door middel van e-modules en van de gestructureerde werkvorm team based learning, een werkvorm waarbij de eigen verantwoordelijkheid van studenten centraal staat. Je zou het onderwijs van Marc dus kunnen samenvatten als onderwijs dat inzicht geeft in de leerdoelen, een beroep doet op de eigen verantwoordelijkheid, de kwaliteiten van studenten benut en onderwijs dat de samenwerking centraal doet staan.

Waar is hij momenteel mee bezig?

Marc heeft een DNA-lab ontwikkeld waarin studenten lesgeven aan middelbare scholieren over het DNA en gelijktijdig met hen in discussie gaan over de maatschappelijke consequenties van DNA-Onderzoek. Daarnaast houdt Marc zich nu vooral bezig met de zichtbaarheid van het werkveld buiten de Universiteit. Zo neemt hij deel aan de Teaching Academy Utrecht University (TAUU) en geeft hij colleges, zoals hij heeft gedaan aan de Universiteit van Nederland, de deelname aan het Betweterfestival en overige publieke optredens.

Bij zijn? Meld je aan!