Hieronder staat informatie over de sollicitatieprocedure voorafgaande aan een bestuursjaar bij het ISO. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan, schroom dan niet om deze via het contactformulier aan de rechterkant alsnog aan ons te stellen.

De vragen en informatie over de sollicitatieprocedure worden in de loop van de tijd aangevuld met nieuwe vragen die bij ons binnenkomen. Ook zullen vragen worden toegevoegd wanneer er nieuwe informatie over de sollicitatieprocedure beschikbaar komt.

Hoe kan ik solliciteren?

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief (inclusief twee referenties) per mail aan te leveren op het e-mailadres van Robin van der Bles: vanderbles@iso.nl. Robin van der Bles is bestuurslid bij het ISO.

Wanneer is de deadline om te solliciteren?

We ontvangen je CV en motivatiebrief graag uiterlijk 17 februari voor 23:59 op het e-mailadres van Robin van der Bles: vanderbles@iso.nl. Robin van der Bles is bestuurslid bij het ISO, en verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure.

Hoe ziet sollicitatieprocedure eruit?

De sollicitatieprocedure bestaat in 2017 uit een aantal rondes. Voorafgaand aan deze rondes heb je als geïnteresseerde in een bestuursjaar bij het ISO de mogelijkheid gehad een CV en motivatiebrief inclusief twee referenties aan te leveren. Daarna zal worden besloten of je al dan niet wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de verdere procedure. De sollicitatiecommissie leert je in dit vervolg graag beter kennen, en biedt het volgende aan:

–          Ronde 1: Gesprek met twee leden van de sollicitatiecommissie

–          Ronde 2: Gesprek met twee leden van de sollicitatiecommissie

–          Ronde 3: Casedag waarin je verschillende opdrachten uitvoert.

Na de derde ronde is er nog een terugkomdag waarbij je een laatste gesprek hebt met de sollicitatiecommissie en waarin je reflecteert op de casedag.

De sollicitatieprocedure vindt plaats tussen eind februari en half maart.

Wat zijn belangrijke data binnen de sollicitatieprocedure en in de aanloop naar het bestuursjaar?

De data in aanloop naar de sollicitatieprocedure zijn als volgt:

 • We ontvangen graag uiterlijk 17 februari 2017 23:59 uur je CV en de motivatiebrief inclusief twee referenties.
 • Uiterlijk 12 januari 2016 en 9 februari 2017 ontvangen we graag je aanmelding voor de informatieavonden over een bestuursjaar bij het ISO.
 • Op 12 januari 2016 vanaf 19:00 vindt de eerste informatiebijeenkomst plaats. De tweede informatieavond is op 9 februari vanaf 19:00.

De data van de sollicitatieprocedure zijn als volgt:

 • Selectie op basis van motivatiebrief & CV inclusief twee referenties (deadline 17 februari voor 23:59 uur)
 • Eerste sollicitatiegesprek op een van de volgende avonden: wordt nader bekendgemaakt
 • Tweede sollicitatiegesprek op een van de volgende avonden: wordt nader bekendgemaakt
 • Casedag (gehele dag en avond)wordt nader bekendgemaakt
 • Laatste gesprek op maandagavond wordt nader bekendgemaakt
 • Besluit voor het kandidaatsbestuur

Solliciteer ik op een specifieke functie binnen het bestuur?

Je solliciteert voor het bestuur van het ISO en niet op een specifieke functie. Gedurende de sollicitatieprocedure zijn er wel mogelijkheden om je voorkeur voor een functie op te geven.

Waar kan ik informatie krijgen over een bestuursjaar?

Via verschillende wegen kun je informatie krijgen over een bestuursjaar bij het ISO:

 • Via de website van het ISO;
 • Via bestuurslid Jeroen Wienen, te bereiken via wienen@iso.nl en 06 437 949 90;
 • Via het informatieboekje, dat opgevraagd kan worden via iso@iso.nl;
 • Tijdens de informatieavonden op 12 januari en 9 februari 2017. Aanmelden kan via iso@iso.nl.

Verdeelt de sollicitatiecommissie ook de portefeuilles?

Nee, de sollicitatiecommissie verdeelt alleen de functies. Gedurende de sollicitatieprocedure genoeg mogelijkheden om je voorkeur voor een functie op te geven. Er zijn vier functies waarbij automatisch één portefeuille wordt toegekend: de voorzitter (woordvoering), secretaris (personeel), penningmeester (financiën) en lobbyist (lobby). De resterende twintig à dertig portefeuilles worden door het nieuwe bestuur onderling verdeeld.

Is er een informatieavond waar ik meer informatie kan krijgen?

Ja, er zullen op het kantoor van ISO twee informatieavonden plaatsvinden. Tijdens de avonden zal algemene informatie worden verteld over het ISO en bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen aan individuele bestuursleden. De informatieavonden voor de sollicitatieprocedure in 2016 zullen plaatsvinden op 14 januari en 4 februari, vanaf 19.00.

Ik studeer tijdens de sollicitatieprocedure in het buitenland, kan ik toch solliciteren?

Ja, dat kan. In het uiterste geval kunnen de eerste twee gespreksrondes via Skype plaatsvinden. Voor de Casedag en het Reflectiegesprek is het echter wel van groot belang dat je in persoon aanwezig bent. Dat geldt eveneens voor de AV op 24 april, de inwerkperiode en de bestuurswissel op 27 juni 2015.

Contactformulier